Hiv en een kinderwens

Heb je hiv en heb je een kinderwens? Dan is het mogelijk om een kindje zonder hiv te krijgen. Bespreek je kinderwens met je arts, zodat ze je de optimale ondersteuning kunnen bieden voor jou en het ongeboren kind.  

Tijdens een zwangerschap wordt altijd een antiretrovirale behandeling voorgeschreven om de overdracht van moeder op kind te voorkomen. Controle van de viral load is namelijk de meest doeltreffende manier om overdracht van het virus te voorkomen.

 

Tijdens de hele duur van de zwangerschap zal je worden opgevolgd door een multidisciplinair team, dat betekent mensen met verschillende beroepen en specialisaties zoals dokters, gynaecoloog of verloskundige, kinderarts, verpleegkundig specialist/consulent hiv enz.

Na de bevalling wordt opnieuw geëvalueerd welke behandeling het beste bij je past.

Via borstvoeding kan het virus via de melk van moeder op kind worden overgedragen. Bespreek daarom het geven van borstvoeding met je arts.

Het verhaal van Celia en Kevin

Bekijk hieronder het verhaal van Celia en Kevin. Beiden leven met hiv en zijn ze in blijde verwachting van een kindje. Dat kinderen krijgen met hiv mogelijk is, wordt in deze video mooi aangetoond.  

Bron: Atlas2018. Bezoek ook http://atlas2018.org/ voor meer informatie en video’s.

Voor meer informatie over hiv en zwangerschap kan je terecht op : https://www.hivvereniging.nl/gezond-leven/kinderwens-en-zwangerschap

 

Referenties
PHNL/HIV/0618/0007d

 

General Tags: