“Wil jij graag beknopte en heldere uitleg over hiv en de mogelijke behandeling? Wil jij graag handige tips en tools die je helpen om te leven met hiv? Hiv Speelt Nog Steeds geeft een antwoord op deze vragen en is speciaal ontwikkeld voor ervaringsdeskundigen en betrokkenen.”

 

Wat is hiv

Infectie met hiv komt al meerdere decennia wereldwijd voor. Wanneer er geen behandeling voor hiv wordt gestart, is dat niet zonder gevolgen. We moeten dus eerst hiv begrijpen, voor we het kunnen bestrijden.

Wat is het verschil tussen hiv en aids? Hoe kun je aids voorkomen? Hoe wordt aids veroorzaakt? Hoe kan je het virus krijgen? Wat merk je van hiv? En wat zijn de symptomen van aids?

Ontdek meer

Hiv Behandelen

Kan je hiv genezen? Hoe zit het met hiv medicijnen en hiv-remmers? Het zijn vragen die je je ongetwijfeld stelt.

Wel, momenteel bestaat er nog geen medicatie die je kan genezen van hiv. Er bestaan wel een heleboel geneesmiddelen die het virus kunnen onderdrukken.

Ontdek meer

Leven met hiv

Hoe lang kun je leven met hiv? Dankzij combinatietherapieën is de levensverwachting van mensen die leven met hiv vrijwel gelijk met die van de algemene bevolking. Daarnaast zijn de hiv-behandelingen veranderd wat betreft de inname en zijn deze ook draaglijker. Plannen maken voor je werk, relaties, gezin en het krijgen van kinderen zijn allemaal goed mogelijk.

Ontdek meer

 

PHNL/HIV/0618/0007

General Tags: